Nieuws

B&O komt met zijn eerste smart tv

11 oktober 2012 17:14

<p><strong>Bang & Olufsen heeft zijn eerste smart-tv met internet uitgebracht, de BeoVision 11. </strong></p>

De BeoVision 11 is de eerste smart-tv van het Deense luxe merk. De fabrikant heeft een eigen smart tv-platform ontwikkeld, met toepassingen als YouTube en Facebook en een webbrowser. Er is picture-in-picture aanwezig voor het checken van tv-zenders tijdens het websurfen. De tv kan zowel draadloos als bedraad online. De BeoVision 11 is ook te bedienen via een nieuwe BeoRemote-tabletapp, voor iOS en Android.

Net als bij de BeoVision 10 is de speaker ingebouwd aan de voorkant van de tv. De BeoVision 11 heeft zes luidsprekers die elk van een eigen versterker zijn voorzien. De tv heeft ook een complete ingebouwde surround sound-module waarop B&O-luidsprekers zijn aan te sluiten. De rubberen manchetten van de kasten voorkomen dat vibraties van het geluid zich verspreiden naar de rest van de tv.

De tv heeft een 200 Hz led-scherm en ondersteunt 3d. Een door Bang & Olufsen ontwikkelde sensor past de helderheid en het contrast voortdurend aan. De tv schakelt automatisch tussen verschillende beeldmodi op basis van het soort content, zoals film, sport, gaming of nieuws.

De tv heeft voor de voorkant zes verschillende textielkleuren, het frame is verkrijgbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering, de achterkant is zwart of wit. De tv heeft een gemotoriseerde vloerstand en een nieuwe gemotoriseerde muurbeugel. Met een druk op de knop draait de tv van de muur in een hoek tot 90 graden.

De BeoVision 11 is vanaf donderdag verkrijgbaar in versies van 40, 46 en 55 inch. De prijs is als altijd bij het Deense merk even slikken: 5.995 euro.