Nieuws

Uitzending Gemist nu pas op Samsungs smart tv's

8 oktober 2012 07:24

<p><strong>Samsungs smart-tv's hebben eindelijk een app voor Uitzending Gemist gekregen.</strong></p><p></p>

Bezitters van nieuwe Samsung-tv's hebben er lang op moeten wachten, maar sinds eind vorige week heeft Uitzending Gemist van de publieke omroepen eindelijk een eigen app voor Samsungs Smart tv-platform. De app is beschikbaar via de Smart Hub, maar werkt alleen op Samsungs Smart-tv's van dit jaar.

Uitzending Gemist was al eerder beschikbaar bij Philips Net Tv, LG Smart TV en Sony Bravia Internet TV. LG biedt overigens behalve Uitzending Gemist van de NPO ook apps voor RTL XL en SBS Gemist. Daarnaast biedt de Publieke Omroep een zogeheten HbbTV-site aan. HbbTV is een nieuwe standaard waarmee interactieve toepassingen voor tv's zijn te maken. Naast de NPO willen ook RTL en SBS binnenkort met HbbTV werken. De meeste connected tv's van bekende merken uit 2011 en 2012 ondersteunen HbbTV, maar dat geldt nog een stuk minder voor tv-decoders in Nederland.

Samsungs Smart tv-platform kreeg onlangs ook al een Eredivisie Live-app en een app voor de Nederlandse video-on-demanddienst Ximon. Zie ook onze uitpakparty van de ES-8000-tv en uit Bright Magazine de Death Match tussen Samsungs en LG's smart-tv's.