Nieuws

Modern window shoppen: mobiel betalen voor de etalage

5 oktober 2012 11:22

<p><strong>In de Amsterdamse 9 Straatjes kan je na sluitingstijd ook shoppen: met je mobiele telefoon via qr-codes en Paypal.</strong></p><p></p>

De site 9 Straatjes Online en Paypal zijn vrijdag een samenwerking gestart waarbij je 24 uur per dag een mobiele winkelroute kan lopen in de bekende negen Amsterdamse winkelstraatjes. Op dertig winkeletalages staan qr-codes die zijn te scannen met de iPhone-app van 9straatjesonline.com of een van de Android qr-codescanners.

Na scannen van de qr-code krijg je een overzicht met de producten uit de etalage. Na het selecteren van een product, en eventueel een maat of kleur, is er met één druk op de knop te betalen met PayPal. Het gekozen product wordt vervolgens binnen twee werkdagen thuisbezorgd. Rosanne Janssen van 9straatjesonline.com: "PayPal is momenteel de enige partij in Nederland die een goede oplossing biedt voor mobiel betalen." Betalen met NFC is immers nog lang niet doorgebroken.

Het project loopt sowieso tot het eind van dit jaar. "De intentie is om de offline-betaalmogelijkheden in winkels in de loop van volgend jaar uit te breiden", meldt PayPal. In Amerika hebben al verschillende grote retailers, waaronder Home Depot, PayPals offline betalingsmogelijkheden in hun winkels geïntegreerd.