Nieuws

Pretpark voor je auto

5 oktober 2012 13:06

<p><strong>Neem je auto eens mee uit naar een amusementspark. Je kan met z'n banden op het asfalt tekenen of terecht in de carwash disco.</strong></p>

De auto is een van de grootse culturele fenomenen van deze tijd. Vreemd genoeg kijken we er niet altijd met evenveel waardering naar. Als een auto voor je deur geparkeerd staat is het een stuk blik. In de file zijn het ondingen. Tanken en wassen is een vervelende bijkomstigheid en als hij stuk is, vervalt een bolide tot een kapotte machine. Op 13 oktober geeft het project Autonia de auto eindelijk de culturele erkenning die hij verdient.

Autonia Binckhorst is een amusementspark voor de auto. Er is een catwalk voor auto's die te koop zijn, een wedstrijd in op het asfalt tekenen met je autobanden, een drive-in stad en een carwash disco. Dat klinkt als een grap. Maar niets verbaast mij meer sinds het reuzenrad voor auto's.

Het amusementspark is er niet alleen maar voor de lol. Het project is door cultureel planner Hans Venhuizen ontwikkeld om de Haagse wijk Binckhorst te verbeteren. Autonia Binckhorst vult de leegte die in de wijk is achtergebleven waar autoshowrooms vertrekken. Achtergebleven autobedrijven krijgen door de aandacht en activiteiten van Autonia een economische boost. Autonia is ook een project waarbij de automobiel wordt ingezet als middel voor culturele uitwisseling binnen de wijk.

Wie zijn auto ook eens een uitje wil gunnen, kan op 13 oktober om 12 uur terecht bij Skatepark Sweatshop op de Binckhorstlaan 271 in Den Haag.