Nieuws

MindMeld luistert mee met je telefoongesprek

5 oktober 2012 11:53

<p><strong>Terwijl je een gesprek voert, luistert MindMeld mee en toont het live informatie die slaat op wat je zegt.</strong></p><p></p>

De smartphone heeft ons langzaam maar zeker in bijdehandjes veranderd. Staan we in een café over films te praten, is het nooit meer de vraag wie nou toch ook weer de hoofdrol speelde in die ene film. Iemand staat het al op te zoeken voor je er goed en wel over na hebt gedacht. Het Amerikaanse Expect Labs ziet er de voordelen van in en maakt een app die dat laatste voor je doet. De hele tijd.

MindMeld heet de app die zich het beste laat omschrijven als Google+ Hangouts met ingebouwde bijdehand. Terwijl jij aan het videochatten bent met vrienden, luistert MindMeld mee. Op je scherm komt steeds informatie die op dat moment volgens MindMeld relevant is in het gesprek dat je aan het voeren bent. Een soort pro-actieve Siri dus, zonder het terug praten.

Je gesprekspartners zien alleen wat jij leest als je dat bewust deelt; stiekem snel bij lezen over een onderwerp waar je niks over weet kan dus. Heeft MindMeld een suggestie gedaan die jou inderdaad handig lijkt binnen je gesprek, sleep je die naar de gedeelde informatie.

Een iPad-app is ‘coming soon’, de makers zien ondertussen een grote toekomst voor hun software. Vooruitlopende software noemen ze het, vrij vertaald. En hoe goedkoper en meer alom aanwezig computers zijn, op hoe meer plekken MindMeld mee zal luisteren, denken de makers. Eng, of een idee waar we aan moeten gaan wennen?