Nieuws

iPad mini nog niet aangekondigd, maar de productie is wel begonnen

3 oktober 2012 11:24

<p><strong>Apple's Aziatische leveranciers zouden zijn begonnen met de productie van een nieuwe kleinere iPad.</strong></p><p></p>

De Aziatische leveranciers van Apple zijn gestart met de productie van onderdelen voor de 'iPad Mini', de kleinere versie van de tablet die Apple volgens geruchten nog deze maand zou gaan presenteren. Dat schrijft de Wall Street Journal.

LG Display en AU Optronics zijn begonnen met de massaproductie van het nieuwe scherm, zeggen de bronnen tegen de WSJ. De tablet met een 7,85 inch lcdscherm heeft een lagere resolutie dan de huidige iPad, maar waarschijnlijk nog steeds genoeg pixels om de naam retina display mee te geven.

De berichten over de iPad Mini beginnen zich inmiddels op te stapelen. Vorige maand publiceerde een Chinese site foto's van wat de iPad Mini zou zijn. In Japan dook een video op van vermoedelijk de nieuwe tablet. Een Oekraïnse site kwam deze week met beelden van vermeende onderdelen van iPad Mini. En Apple zou van plan zijn om op 10 oktober uitnodigingen voor het persevenemt waarop hij wordt aangekondigd te versturen, schreef het Amerikaanse blad Fortune.

De iPad Mini moet een alternatief zijn voor 7 inch Android-tablets als de Kindle Fire van Amazon en de Google Nexus 7.