Nieuws

X Factor-show op zoek naar de nieuwe Steve Jobs

2 oktober 2012 09:47

<p><strong>Stop maar met dansen, zingen, schoonspringen of schaatsen. Een nieuwe talentenjacht gaat op zoek naar de nieuwe Steve Jobs.</strong></p> <p></p>

Tenminste, als het aan Black Eyed Peas-voorman en The Voice UK jurylid Will.I.am en tv-producent Simon Cowell ligt. Zondag berichtte de Britse boulevardkrant The Sun dat de twee plannen hebben voor een programma dat de X Factor voor technologie moet worden. Het doel: het vinden van opvolgers voor Microsoft miljardair Bill Gates en iemand die in de voetsporen van Steve Jobs kan treden.

Een paar weken geleden haalde Will.I.am, die ook 'innovation director' voor Intel is, tijdens een conferentie in de Amsterdamse RAI ook al zijn idee voor een nieuw televisieprogramma aan: "Ieder jaar hebben bedrijven als Google innovatieve krachten nodig, maar op tv is hier nauwelijks aandacht voor. We moeten inhoud maken die zowel educatief als innovatief is waarmee we de toekomst kunnen vormgeven."

Tegen de krant zei hij: "Zingen en dansen hebben een paar banen opgeleverd, maar hiermee creëren we er heel veel. Het draait erom jongeren een podium te bieden om zich te uiten, of dat nu in natuurwetenschap, techniek of wiskunde is."

Kan Will.I.am goed je best doen op school hiermee cool maken? Geen pretpakketten meer, huiswerk maken en goed je Engels leren – je kunt maar beter voorbereid zijn.