Nieuws

HBO nu ook bij Canal Digitaal (en binnenkort bij UPC)

1 oktober 2012 15:35

<p><strong>HBO's populaire tv-series zijn nu ook via de satelliet te zien bij Canal Digitaal. En UPC volgt waarschijnlijk zeer binnenkort.</strong></p>

Canal Digitaal startte maandag met de doorgifte van de drie HBO-zenders die populaire actuele Amerikaanse series uitzenden. Alleen het eerste HBO-kanaal is via de satelliet in hd te zien, de andere twee HBO-zenders zendt Canal Digitaal in standaardkwaliteit uit. Dat heeft te maken met de beperkte capaciteit op de satelliet.

HBO vertoont zijn series en films reclamevrij, binnen 24 uur na de eerste uitzending op de Amerikaanse tv. Ziggo startte in januari als eerste met een HBO-aanbod, naast de drie zenders ook on-demand programma's. Later volgde ook KPN en zijn dochters Xs4all en Telfort en daarna ook Glashart en Vodafone TV.

Bij alle aanbieders moet er voor HBO extra worden betaald. Bij Ziggo is dat bijvoorbeeld 15 euro per maand. Canal Digitaal vraagt maandelijks 14 euro. In het Toppakket HD zitten zowel Film 1 als HBO, plus Sport 1. Dit pakket is wel vanaf nu duurder geworden: 55,95 euro per maand.

UPC start binnenkort met een HBO-aanbod. De kabelaar is al aan het testen met de drie HBO-zenders, meldt TotaalTV. Maar het exacte aanbod wordt pas binnenkort bekend. UPC is al maanden met HBO in onderhandeling.