Nieuws

Top 5: Apple-fails van de laatste 5 jaar

23 september 2012 10:06

<p><strong>Ondanks alle successen maakt Apple ook misstappen. De nieuwe Maps-dienst is zo'n miskleun, net als iTunes Ping en MobileMe.</strong></p>

1. Ping

Ping was een sociaal netwerk binnen iTunes, maar verdwijnt nu het totaal een mislukkig is geworden. Voor het 'sociale aspect' binnen iTunes vertrouwt Apple nu op Twitter en Facebook.

2. MobileMe

De kwakkelende clouddienst MobileMe lag vaker plat dan de Blackberry-servers en werd uiteindelijk vervangen door iCloud. Steve Jobs zou naar verluid woest zijn geweest op het MobileMe-team, dat hij de laan uit stuurde.

3. Maps in iOS6

Apple's Maps-dienst verving Google Maps als standaard kaartapp in iOS 6, maar direct na de lancering regende het klachten over onjuist en verouderde informatie. De stortvloed aan fouten in Maps toont aan dat Apple op dit punt nog een fikse achterstand heeft in te lopen op Google.

4. Antennagate

Wie de iPhone 4 op een bepaalde manier vasthield, zag zijn dekking terugvallen. Hoewel het probleem uiteindelijk redelijk meeviel, was Apple's communicatie rond Antennagate toch zeker niet optimaal.

5. Final Cut Pro X

Apple's bekende video-edit-software Final Cut Pro kreeg in 2011 een totaal vernieuwde X-versie. Maar die viel niet in de smaak bij bestaande gebruikers die de nieuwe versie haten.

Spraakassistent Siri zou je ook in dit lijstje kunnen zetten, want die dienst is ook nog niet massaal aangeslagen, maar helemaal mislukt is Siri zeker ook niet. Maar als bonus nog wel: alle recente tv-commercials van Apple. Die waren verrevan 'genius'. We zijn er vast nog een paar vergeten. Laat ze achter in de comments.