Nieuws

Doe jij al mee? Instagram heeft meer gebruikers dan Twitter

28 september 2012 11:19

<p><strong>Instagram heeft nu meer dagelijkse gebruikers dan Twitter. En de Google Play Store bevat bijna meer apps dan Apples App Store.</strong></p><p></p>

Facebooks aankoop van Instagram in april voor 1 miljard blijkt de groei van de mobiele fotodienst geenszins te stoppen. Sterker nog: Instagram groeit als kool. De foto-app heeft nu dagelijks meer gebruikers dan Twitter, schrijft AllThingsD, dat opmerkt: plaatjes verslaan woorden.

Instagram had in augustus een gemiddelde van 7,3 miljoen dagelijks actieve gebruikers, terwijl op Twitter maar 6,9 miljoen gebruikers dagelijks inlogden. De gemiddelde Instagram-gebruiker besteedde 257 minuten in augustus op de fotodienst. De gemiddelde Twitteraar maar 170 minuten. Als gekeken wordt naar gebruikers die minimaal een keer per maand actief zijn dan ligt Twitter nog wel voor met 29 miljoen bezoekers tegenover 22 miljoen bij Instagram.

Meer nieuwe statistieken: de Google Play-store is op weg om Apple's App Store in te halen als de grootste mobiele app-aanbieder. Inside Mobile Apps meldt dat er nu meer dan 675 duizend verschillende apps beschikbaar zijn in Google Play. Dat aantal betekent dat de groei van Android-apps sneller gaat dan die van iOS-apps. De App Store staat nu op 700 duizend apps, maar Google Play haalt het aantal iOS-apps waarschijnlijk nog dit jaar in.