Nieuws

Bescheiden start voor Apple's Passbook in Nederland

24 september 2012 10:51

<p class="p1"><strong><strong>Een ticketverkoper, kledingwinkel en koffieketen zijn de eersten in Nederland die Apple's nieuwe Passbook-app inzetten.</strong></strong></p>

Met Apple's nieuwe app Passbook in iOS6 kan je tickets, toegangskaarten, kortingsbonnen en meer opslaan. Dancefeestorganisator ID&T gaat er mee werken, via zijn ticketorganisatie PayLogic. Een concertkaartje is te bewaren in Passbook en de iPhone kan bij de entree worden ingescand. Ook kledingwinkel Fashion Outlet Rosada in Roosendaal laat klanten al kortingsbonnen toevoegen aan Passbook na het inspannen van een qr-code.

In koffiezaken van de keten Kaldi zijn via qr-codes kortingsbonnen voor een tweede gratis kopje koffie aan Passbook toe te voegen. De barcode is bij de kassa te scannen. Winkels kunnen het zelf toevoegen, ook al staan ze niet in Apple's overzichten. In het Passbook-overzicht in de Nederlandse appstore staan slechts drie namen: Lufthansa, American Airlines en de honkballiga Major League Baseball.

Passbook is Apple's manier om je mobieltje als een soort digitale portemonnee te gebruiken. De iPhone 5 heeft nog geen nfc-chip voor mobiele transacties, zoals veel Android- en Windows-toestellen. Volgens Apple biedt Passbook al voldoende "wat mensen vandaag de dag nodig hebben".