Nieuws

Hacker krijgt Google Maps werkend op iOS 6

24 september 2012 13:21

<p><strong>Een hacker heeft Google Maps op iOS 6 werkend gekregen.<br /></strong></p>

Niet alles wat Apple uitbrengt is fantastisch. Dat liet Tonie in zijn top 5 al zien. In deze top 5 werd ook de nieuwe Maps-app van iOS 6 genoemd, die veelal foutieve informatie over locaties weergeeft en lang niet alle functies bezit van het oude en vertrouwde Google Maps. iOS-hacker Ryan Petritch, die erg actief is in de jailbreak-scene, heeft een manier gevonden om Google Maps weer op iOS 6 te gebruiken.

De gehackte Google Maps-app van iOS 5.1 bevat op dit moment nog veel bugs, maar de basisfuncties werken wel. Petritch kan nog geen releasedatum geven, want de app gebruikt op dit moment nog bestanden van iOS 5.1 en werkt daarom alleen op specifiek gehackte toestellen. Of deze methode ook weer kan worden omzeild, is nog de vraag. Mocht de gehackte Google Maps door het grote publiek daadwerkelijk op iOS6 gebruikt kunnen worden, zal de app via de jailbreak-store Cydia uitgebracht worden. Hier heb je echter wel jailbreak voor nodig.

Wie zich niet aan een jailbreak wil wagen, moet wachten tot Apple zijn Maps-app verbetert of tot Google zijn eigen Maps-app voor iOS uitbrengt. Google heeft dit niet uitgesloten: "Ons doel is om Google Maps voor iedereen beschikbaar te maken die het wil gebruiken, ongeacht het toestel, de browser of het besturingssysteem." Het is natuurlijk ook altijd nog mogelijk om Google Maps in de browser van je iPhone te openen.

Onderstaande video laat de werkende Google Maps op de gejailbreakte iOS 6 zien.