Nieuws

Megaupload gaat een comeback maken

24 september 2012 09:23

<p><strong>Het vervolgde Megaupload krijgt binnenkort een comeback. </strong><span><strong>Volgens Kim Dotcom is de nieuwe Megaupload bijna af.</strong></span></p>

"Het programmeerwerk is voor 90 procent af, de servers zijn onderweg. Advocaten, partners en investeerders zijn er klaar voor. Heb geduld, het komt eraan", zegt internetondernemer Kim Dotcom tegen Torrentfreak over het vervolg op zijn Megaupload.com. Dotcom werd eerder dit jaar, samen met een Nederlander die de techniek voor hem deed, opgepakt in Nieuw-Zeeland, wegens grootschalige copyrightschending.

Megaupload.com was een van de populairste plekken om bestanden te hosten en te delen met anderen. Maar na een opsporingsactie geleid door de FBI zaten Dotcom en enkele van zijn medewerkers maanden vast. De VS eist zijn uitlevering. Zie ook onze reconstructie van de jacht op deze piratenkoning.

In afwachting van het proces werkt de rijke internetondernemer Dotcom nu aan een comeback. Wat het 'nieuwe Megaupload' precies wordt, is nog vaag. Het gaat wel weer iets te maken hebben met het hosten van bestanden, maar het wordt ook breder. De Duitser zou ook contact hebben met makers van mail-, voip- en video-apps. Hij blijft strijdlustig: "Ik ga de wereld op z'n kop zetten. Power to the people. Bye bye Echelon. Hello Freedom."