Nieuws

Zoef, zoef: iPhone 5 sneller dan de concurrentie

24 september 2012 06:14

<p><strong>De iPhone is weer de snelste smartphone van het moment. Hij verslaat in benchmarks de concurrentie.</strong> </p>

Uit een vergelijkende test door PC Mag blijkt dat de iPhone 5 sneller werkt dan zijn belangrijkste concurrenten van dit moment: de Samsung Galaxy S III en de nieuwe Motorola Droid RAZR M. "Bij de test speelt mee dat Safari een snellere browser is, maar ook als je daar rekening mee houdt wint de iPhone 5 nog altijd", aldus PC Mag. In een grafische benchmarks, waarbij gamescenes worden gesimuleerd, verslaat hij de andere twee smartphones.

De nieuwe iPhone boekt ook een grote snelheidswinst ten opzichte van de vorige iPhone-modellen. In de browsertests scoorde de iPhone 5 twee keer zo snel als de 4S (ook onder iOS6). Bij gebruiktests scoorde de nieuweling 2,5 keer sneller dan de iPhone 4S. In grafische tests was de score 2,2 keer hoger dan de voorganger en zelfs 8 keer hoger dan de oude iPhone 4, die ook nog te koop is. Ook Magworld heeft gemeten dat de iPhone 5 veel sneller is dan de vorige iPhones.

PC Mag concludeert dat Apple's belofte dat hij twee keer zo snel is als de vorige iPhone klopt en dat dit de snelste telefoon van dit moment is. Ook in een test door Anandtech kwam de iPhone 5 als winnaar uit de bus.