Nieuws

Wachtrij in Oberhausen voor iPhone 5 loopt uit op chaos

21 september 2012 14:00

<p><strong>In Oberhausen werden vandaag de eerste iPhones 5 verkocht. Het werd een duwende chaos waarbij mensen flauwvielen.</strong></p>

De managers van de Duitse Apple Store in Oberhausen hebben niet geleerd van oktober 2011. Toen heerste er angst bij vele rijbezetters om onder de voet te worden gelopen bij de start van de verkoop van iPhone 4S. Vandaag was dat niet veel anders, meldt iPhoneclub.nl.

Sinds vannacht stonden er na schatting bijnma 2000 mensen te wachten. Er werd veel gedrongen om vooraan in de rij te komen en er vielen zelfs mensen flauw. De politie dreigde met de stop van de verkoop als de rust niet zou terugkeren.

Er waren ook verschillende Nederlanders aanwezig, waaronder redacteuren van de iPhoneclub en Tweakers. iOS-ontwikkelaar Paul van Dijk reisde helemaal van Bodegraven naar Oberhausen, om vanaf daar te twitteren: "Inmiddels uit de mensenmassa gestapt. Dit heb ik niet over voor een telefoontje." Vanaf de zijlijn maakte hij de foto's.

In andere landen, zoals Australiƫ en Japan, verliep de verkoop zonder incidenten. Vanaf 28 september start de Nederlandse verkoop.