Nieuws

Starbucks komt met eigen espressomachine. Met cupjes.

20 september 2012 15:16

<p><strong>Normaal gesproken maken zij een latte voor je, nu vindt Starbucks het tijd dat je het ook zelf gaat doen. </strong></p><p></p>

De espressomachine doet het goed de laatste jaren. Nespresso voorop met hun machines voor espressocupjes. Een gigant als Starbucks kan dan niet achterblijven. Al hebben ze je het liefst in een van hun winkels aan de koffiebar, toch hebben ze nu hun eigen espressomachine geïntroduceerd. Verismo heet-ie, en hij slikt natuurlijk alleen speciale Starbucks koffiecups. Zo zou je op termijn het koffiemenu van Starbucks ook helemaal thuis moeten kunnen maken.

De Starbucks Verismo Pods zijn er in verschillende varianten, waarvan latte de opvallendste is. Naast espressocupjes krijg je daar ook melkcupjes bij, die het apparaat achter de koffie aan je kopje in schiet. Dat hebben we niet eerder gezien; normaal gesproken moet je altijd zelf in de weer met warme melk voor een cappuccino of latte. Of het ook een beetje smaakt weten we niet, de Verismo is nu alleen nog te koop in de VS en Canada.

Internationale verkoop begint volgende maand, waar precies is niet duidelijk. Ik verwacht niet echt dat Starbucks het ook hier met hun machine gaat proberen. Wij zijn al behoorlijk voorzien en lopen zeker in vergelijking met de VS ver vooruit op het gebied van koffieleuten. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat Philips hun nieuwe cup- en padloze koffiemachine eerst alleen in Nederland uitbrengt. Wij willen verse bonen, de pad en de cup zijn eigenlijk alweer passé. Zijn we met z’n allen stiekem hipper dan Starbucks.