Nieuws

Canon stopt wifi en gps in fullframe-dslr

17 september 2012 16:20

<p class="p1"><strong>Aankondigingen vanaf de Photokina-beurs in Keulen: Canon voorziet zijn fullframe spiegelreflexcamera nu ook van ingebouwde wifi en gps.</strong></p>

Canon heeft maandag zijn eerste dslr met fullframe-sensor die beschikt over wifi en gps aangekondigd. De EOS 6D heeft een 20 megapixel beeldsensor en een autofocussysteem met elf punten. Het is de eerste EOS met wifi en gps aan boord voor uploaden en geotaggen direct vanaf het toestel. De EOS 6D dient als instapmodel voor wie wil overstappen op fotograferen met een fullframe-beeldsensor. Eerder deze maand kwam Sony nog met een compacte fullframe-camera zonder verwisselbare lens.

De lichtgevoeligheid van de EOS 6D is met -3EV erg hoog, zodat hij volgens Canon beter kan scherpstellen bij weinig licht. Het toestel is stof- en spatwaterdicht. De wifi-verbinding is ook te gebruiken om foto's direct naar een smartphone te sturen en de camera is op afstand via de mobiel te bedienen.

De EOS 6D heeft een adviesprijs van 2029 euro en is vanaf december te koop. Het toestel gaat de strijd aan met Nikons fullframe-sensor spiegelreflexcamera D600, die een resolutie van 24 megapixels heeft. Nikon verkoopt een optionele wifi-module en komt met een Android-app (iOS later) om foto's direct naar een smartphone te sturen. De body van de Nikon D600 is vanaf deze week te koop voor 2149 euro.