Nieuws

HTC gelooft heilig in Windows Phone 8

19 september 2012 17:57

<p><strong>HTC blijft geloven in Windows Phone. De fabrikant komt met twee nieuwe toestellen, de 8X en 8S.</strong></p><p></p>

De Taiwanese fabrikant heeft tijdens een persevenement in New York twee nieuwe Windows Phone 8-toestellen aangekondigd. Het gaat om de 8X en de 8S. Topmodel 8X heeft een 4,3 inch scherm met meer pixels dan de iPhone 5 en de Galaxy S III. Hij heeft ook een 1.5 Ghz dualcore chip, een 8 megapixelcamera, 16 gb flashopslag en NFC-ondersteuning. Behalve in het zwart komt hij ook beschikbaar in fel rood, geel en blauw.

De 8X weegt maar 130 gram, een stuk lichter dan Nokia's Lumia 920 (185 gram). De smartphone heeft Beats Audio, fm-radio en een 2,1-megapixel frontcamera.

De 8S is minder high-end met een 1,0 Ghz dualcore-chip, 4 gb opslagruimte en een 4 inch scherm. In de 8S ontbreekt een frontcamera. De 8X verschijnt in november in Nederland, enkele dagen na de lancering van Windows Phone 8. Hij kost 549 euro. De 8S is vanaf december 2012 beschikbaar voor 329 euro.

Volgens Peter Chou heeft HTC van alle fabrikanten de meeste Windows Phones verkocht, maar daarmee doelt hij mogelijk nog op de oude Windows Mobile-modellen van enkele jaren geleden. Ondanks dat HTC het inmiddels meer moet hebben van Android is de band met Microsoft nog steeds hecht. Chou werd op het podium vergezeld door Microsoft-baas Steve Ballmer. Volgens HTC zijn dit 'de helden waar Windows Phone op heeft gewacht'.

Naast Nokia vormt ook Samsung een concurrent van HTC met zijn nieuwe ATIV-lijn Windows Phones. Het Chinese Huawei presenteert volgende week waarschijnlijk ook een Windows Phone 8-toestel.