Nieuws

Persoonlijke Hotspot bij T-Mobile voor iedereen met iOS 6

18 september 2012 16:35

<p><strong>Bij T-Mobile mobiel internet van je iPhone of iPad delen met andere apparaten is eindelijk duidelijk.</strong></p><p></p>

Recente klanten van T-Mobile kunnen de functie Persoonlijke Hotspot al langer gebruiken. Sinds half juni ongeveer, afhankelijk van hoe recent je abonnement is, kun je het mobiel internet van je iPhone of iPad delen met andere apparaten. Mensen met een ouder abonnement moesten tot later wachten. Dat later is nu aangebroken en de onduidelijkheid over ouder is weg.

T-Mobile maakt Persoonlijke Hotspot beschikbaar voor alle klanten met iOS 6. Dat nieuwe iOS 6 komt niet geheel toevallig morgen uit. Iedereen die de update kan installeren, kan daarna mobiel internet delen. Dat zijn de iPhone 3GS, 4, 4S, 5, iPad 2 en de nieuwe iPad. Ongeacht abonnement, al raadt T-Mobile wel aan de bundel onbeperkt internet aan te zetten. Mobiel internet delen kan via usb, bluetooth of wifi nadat je de Persoonlijke Hotspot in de instellingen hebt aangezet.

KPN staat het gebruik van tethering op iPhone en iPad al sinds de lente toe. Ook klanten van KPN-dochters Telfort, Hi en MTV Mobile mogen het internet van hun iPhone of iPad delen. Alle klanten van Vodafone mogen ook al langer kosteloos de functie gebruiken, net als gebruikers van hun merken hollandsnieuwe, Sizz en Blyk.

Het nieuws van T-Mobile maakt dat vrijwel alle iPhone-gebruikers in Nederland nu hun dataverbinding kunnen en mogen delen. Dit lijkt allemaal het gevolg van de vrij unieke netneutraliteitswet die eerder dit jaar werd aangenomen. Die zegt dat providers hun klanten niet mogen beknotten in hun internetgebruik. Heb je bijvoorbeeld een databundel van 1 gb, ben je vrij die te besteden zoals jij wilt.