Nieuws

First: Chinese site toont foto's van de iPad Mini

19 september 2012 09:10

<p><strong>Een Chinese site claimt foto's te hebben van de nieuwe 'iPad Mini'. Na alle iPhone-lekken zou 't zomaar kunnen.</strong></p>

De Chinese site BoLoPad heeft foto's gepubliceerd van wat de nieuwe, kleinere iPad-versie zou zijn. Waar de beelden van de tablet met 7,85 inch scherm en aluminium achterkant vandaan komen, is onduidelijk. Of het om de echte iPad Mini gaat is natuurlijk niet zeker, maar in de weken voor de komst van de iPhone 5 lekte ook al zo'n beetje alles over het toestel uit en bleek achteraf in veel gevallen te kloppen. Dat zou met de nieuwe iPad ook wel weer eens kunnen gebeuren.

Het Apple-logo, de cameralens, speakers en dergelijke zitten in elk geval op de logische plekken. Verdere is de kleinere Lightning-poort te zien, die ook in de nieuwe iPhones en iPods zit. Gizmodo is ervan overtuigd dat dit de echte kleine iPad is. Techcrunch sluit zich daar bij aan, maar merkt op dat op een van de foto's een vreemd gaatje in de achterkant van de tablet is te zien.

Intussen is ook naar buiten gekomen dat Apple voor de productie van de iPad niet alleen meer vertrouwd op Foxconn, maar dat leverancier Pegatron zeker de helft van de nieuwe iPads zou gaan maken. De massaproductie van de 7,85 inch iPad zou volgens een Taiwanese nieuwssite al begonnen zijn.

Apple zou volgens eerder berichten van plan zijn de iPad Mini in oktober aan te kondigen. Steve Jobs was eerst tegen een kleinere iPad, omdat hij vond dat de huidige 9,7 inch de ideale maat was, maar hij zou later zijn bijgedraaid. Zie ook de recente Uitlegparty over de iPad Mini-geruchten.