Nieuws

GPS-schoenen wijzen de weg

18 september 2012 12:00

<p><strong>Na een avond stappen de weg kwijt? Klik de hielen tegen elkaar en de GPS-schoenen wijzen de weg.</strong></p><p><strong></strong></p>

De GPS die in de hak van de herenschoenen zit verwerkt, wordt geactiveerd wanneer de drager de hielen tegen elkaar klikt. Een idee dat Britse ontwerper Dominic Wilcox leende uit The Wizard of OZ, waarin Dorothy's rode schoenen haar naar huis voeren wanneer ze dit doet. Ook de kleur van de voering verwijst naar het sprookje.

Op de neuzen van de wegwijsschoen zitten kleine gaatjes zoals je die kent van brogues. Daar zijn LEDjes te zien, op de linkervoet in de vorm van een cirkel, op de rechter een streep. Die laatste vertelt je hoe ver je je van plaats bestemming bevindt, in de cirkel geeft telkens één LEDje de looprichting aan. In de lus op de achterkant van de schoen zit een antenne verwerkt, het adres moet van tevoren worden ingevoerd met een usb-kabel en speciale software.

Wilcox werkte samen met een techie uit Londen en schoenmakers uit de Northamptonshire regio, die bekend staat om het schoenmakersambacht. Naast dat hij inspiratie in het sprookje vond, geeft Wilcox toe dat hij ook gewoon de schoen heeft gemaakt die hij graag zou hebben. Ik wil ze ook wel. Je zou alleen wensen dat je na het klikken van de hielen, direct thuis in bed belandt, net als Dorothy in de film.