Nieuws

Hoe hoger, hoe harder

16 september 2012 12:36

<p><strong>In Montreal is een interactieve muziekinstallatie geplaatst die uit 21 schommels bestaat. Samen klinken ze als een orkest.</strong></p>

Kan jij het gevoel nog herinneren? Die kriebels in je onderbuik? Die spierpijn in je vingers? Die harde kont na uren op en neer gaan? En dat het dan nog even door ging in je dromen? Schommelen blijft toch een van de tofste kinderbezigheden.

Het Canadese designcollectief Daily Tous Les Jours plaatste in Montreal, tussen het nieuwe muziekcentrum en wetenschapscentrum in, zeven sets met elk drie bijzondere schommels: de 21 Balançoires (video). Elke schommel is een instrument zoals een xylofoon en een piano. Ook zit er nog een 'secret mode' verstopt in de installatie, wanneer alle 21 schommels in gebruik zijn, zoals te lezen is op ThisIsColossal.com.

Overdag geven de schommels een kleurrijk straatbeeld, in de avond is juist de oplichtende onderkant van de schommels mooi te zien. Als iedereen tegelijk schommelt, is het geluidseffect extra bijzonder.