Nieuws

Nog dit jaar een verlanglijstje bij Amazon.nl?

16 september 2012 10:15

<p><strong>Volgens Nu.nl en de Telegraaf wil online boekwinkel Amazon nog voor de feestdagen een winkel in Nederland lanceren.</strong></p>

Het werd in juli dit jaar al voorspeld, maar de komst van Amazon in Nederland is weer een stap dichterbij gekomen. Er zijn uitvoerige gesprekken geweest tussen de webshopgrootmacht en het Centraal Boekhuis, dat boeken van de Nederlandse uitgevers aan winkels levert. In oktober verwacht het Centraal Boekhuis de gesprekken af te ronden. Als ze dus een beetje opschieten kun jij je kerstinkopen bij Amazon.nl gaan doen.

Volgens bronnen van de Telegraaf is Amazon ook bezig met de contracten voor muziek, video’s en tv-series. Wel zal het nog twee jaar kunnen duren voordat de webwinkel al haar diensten in Nederland aan kan bieden.

Tegen Nu.nl verklaarde Bol.com opgetogen te zijn met de komst van Amazon. Het verwacht dat het de verschuiving van traditionele winkels naar online winkels alleen maar zal versnellen. "Dat is voor de Nederlandse klant, maar ook voor alle online winkels positief nieuws."