Nieuws

Steam geoptimaliseerd voor tv en controller

12 september 2012 08:39

<p><strong>Valve brengt met Big Picture al het goede van Steam naar de tv, makkelijk bestuurbaar met een controller.</strong></p>

Valve timmert stevig aan de weg. Sinds vorige week kun je met Steam naast games ook andere software kopen. En nu is Big Picture als bèta te gebruiken, de eerste stap richting een Valve console. Big Picture is simpel: het is het volledige Steam zoals je dat al kent, maar dan toegespitst voor gebruik op tv. Met een druk op de knop bovenin Steam activeer je de speciale interface.

Voor de besturing is Valve volledig uitgegaan van de controller. Zo moet typen met een controller in Big Picture dankzij het ‘daisywheel’ makkelijker zijn. Bovendien heeft Valve een browser voor op tv gemaakt die naar eigen zeggen “niet zuigt”. De browser bestuur je als een fist-person shooter. De cursor is een crosshair die midden in het beeld blijft staan, sites bewegen er los onderdoor. Zo ‘schiet’ je op links en knoppen en is zonder muis op tv internetten warempel dragelijk.


Deze manier van controller-typen hadden we nog niet gezien

Nu gebruik je Steam Big Picture nog door je pc met bijvoorbeeld hdmi aan je tv te koppelen. Maar de geruchten rondom een Steam-console sluimeren al langer. Door nu al te beginnen met een bèta waar iedereen makkelijk aan mee kan doen, zou een console te zijner tijd een vliegende start kunnen maken. De bèta is nu via Windows te gebruiken, een versie voor Mac volgt volgens Valve snel.