Nieuws

Google-bril maakt opnames achter de schermen bij modeshow

10 september 2012 12:09

<p class="p1"><strong>De Google-bril heeft zondag een onverwacht debuut op de catwalk gemaakt tijdens de New York Fashion Week.</strong></p><p></p>

Zondag dook een stel Google Glasses op tijdens een modeshow van ontwerper Diane von Furstenberg tijdens de New Yorkse Fashion Week. De Google-bril was tot nu toe alleen te zien op het hoofd van Google-medewerkers. De bril, die eind juni voor ontwikkelaars voor 1500 dollar al was te bestellen en begin 2013 wordt geleverd, is door Von Furstenberg gebruikt om behind-the-scenes filmpjes te schieten. Volgens de mode-ontwerpster biedt deze 'technologie een unieke kijk op de modewereld'.

Von Furstenbergs pagina op Google+ laat tal van foto's zien gemaakt door de bril. Ze publiceert donderdag een filmpje met alle beelden geschoten door de Google Glasses. Aanwezig bij de modeshow was ook mediamagnaat Rupert Murdoch, die meteen wild enthousiast over het apparaat werd. Hij noemde de Google-bril via Twitter 'geniaal' en 'revolutionair'. Murdoch kocht onlangs een meerderheidsbelang in Eredivisie Live. Het wachten is dus op de eerste voetballers met zo'n camerabril op.

Lees ook onze eerdere de uitlegparty over Google's Project Glass.