Nieuws

Verboden te lachen op expositie van internetfenomeen Kakhiel

7 september 2012 15:55

<p><strong>De saaie foto's met grove tekst in tekstballonnetjes van Kakhiel als tentoonstelling vanaf 22 september.</strong></p>

Nog elke maand groeit het aantal fans van Nederlands grootste online grappenmaker Kakhiel. Al twee jaar is hij te vinden op Facebook (en ook al een tijdje op Twitter). De teller staat op meer dan 50.000 vind-ik-leuks.

Vanaf 22 september wordt zijn werk geëxposeerd in De Bunker in Amsterdam Noord onder de naam 'Verboden te Lachen – wie lacht is af.' In de omschrijving van het Facebook-evenement van de opening staat: "Kom lekker Kakhiel-plaatjes kijken en genieten van een hapje en een drankje. Er is ook muziek, maar die is niet om op te dansen. Als je wilt dansen ga je maar naar de disco. Doei."

Het is een raadsel wie de man is. "Kakhiel kan iedereen zijn. Dat vinden mensen interessant, ze praten erover en daar geniet ik ook weer van", zegt Kakhiel zelf in nrc.next van afgelopen woensdag. Hij wil niet in de spotlight. "Maar een superheldenstatus als Batman vind ik wel tof." Hij begon met de tekstballonnengrappen op het forum van Hiphopinjesmoel.com.

De oplettende Kakhiel-fan heeft overigens gemerkt dat de focus van de man een verschoven is: minder bejaarden en meer gelukkige gezinnetjes in stockfoto's.