Nieuws

Twitter for Mac in uitzichtloze coma

7 september 2012 11:14

<p><strong>Volgens TechCrunch-blogger MG Siegler wordt Twitter for Mac niet meer geüpdate en is het daarmee ten dode opgeschreven.</strong></p><p></p>

Het is nog niet bevestigd, maar wel zeer aannemelijk: Twitter wil af van de applicatie Twitter for Mac. TechCrunch-blogger MG Siegler bracht het gerucht de wereld in met, hoe ironisch, een tweet: "Feit is dat Twitter vandaag besloten heeft: het is afgelopen voor Twitter for Mac. Ze vermoorden hem niet meteen, maar stoppen met de updates. Vaarwel, oude vriend."

Twitter wil (nog) niet reageren tegenover TechCrunch, dus dat maakt het nieuws nog aannemelijker.

In april 2010 kocht Twitter het bedrijf Atebits, die de populaire iPhone- en Mac-applicatie Tweetie maakte. De namen werden direct veranderd in Twitter for iPhone en Twitter for Mac. De CEO van Atebits, Loren Brichter, hielp in dienst van Twitter met het ontwikkelen van Twitter for iPad. In november 2011 vertrok hij bij Twitter, zijn geesteskindjes onbeschermd achterlatend.

Marco Arment, oprichter van Instagram, heeft er moeite mee. "Ze hebben Tweetie for Mac vermoord, mijn favoriete Twitter-cliënt. Dat begon al toen ze hem overkochten. Het is duidelijk dat ze Twitter for Mac nooit gewild hebben."

Vorige week schreven we al hoe Twitter-app Tweetbot in de problemen is geraakt door de strengere regels van Twitter.

De reden die hij aangeeft voor deze 'moord' is goed te geloven: "Waarschijnlijk kunnen ze veel meer geld verdienen met mensen die hun website gebruiken."