Nieuws

Mazda6 laat knappe kop zien

4 september 2012 14:16

<p><strong>Mazda introduceert de nieuwe 6. Een knappe kar met slimme motoren waar Rutger een zwak voor heeft.</strong></p><p></p>

Mazda moet net als alle andere autobouwers zuiniger motoren ontwikkelen om in de verkooprace te blijven. Ze doen dat met hun nieuwe SkyActiv techniek. Lomp gezegd komt dat neer op lager gewicht, kleinere toleranties (waardoor er minder frictie en minder warmte ontstaat) en hogere compressie (meer kracht uit een liter benzine of diesel).

De eerste auto die met deze techniek op de markt werd gebracht was de CX-5, een crossover die we niet geheel toevallig vanaf deze week in de duurtest hebben. Maar stiekem kijken we met jaloerse blikken naar de nieuwe Mazda6. Dezelfde motoren maar dan in een mooier jasje. Ik moet toegeven dat ik altijd al een zwak heb gehad voor de 6, maar de nieuwe ziet er eleganter en vanzelfsprekender uit dan zijn voorganger. Nog slechts een maandje geduld tot dat hij in Nederland te koop is.

Na de Range Rover Evoque is dit wederom een auto die dicht bij een concept car gebleven is. De Takeri gaf naar nu blijkt meer dan een glimp van de Mazda 6 weg.

Uiteraard hebben de Japanners een wat typisch filmpje gemaakt om de auto te promoten. Terwijl we kijken naar twee mensen die een mij zeer bekend deuntje spelen (wat is het?) op een zoutvlakte komt de auto voorbij met onderin beeld allerlei waarschuwingen om te voorkomen dat je teleurgesteld zal raken: "Sommige zaken op de auto zijn extra's. De violist krijg je er niet bij. Een zoutvlakte geeft een totaal andere rijdynamiek." Wees gewaarschuwd.