Nieuws

Al 20 miljoen mensen hebben een Galaxy S III

6 september 2012 11:50

<p><strong>Samsung heeft in de rechtszaal van Apple verloren, maar de verkoop van de Galaxy S III heeft daar niet onder geleden.</strong></p><p></p>

De patentenoorlog tussen Apple en Samsung heeft Samsung geen windeieren gelegd. Het lijkt alsof het Koreaanse Samsung deze strijd heeft verloren in de VS; het bedrijf moet daar immers 1 miljard dollar aan Apple betalen voor geschonden patenten. Maar dat is een schijntje als je bedenkt dat de Galaxy S III in minder dan 100 dagen na de introductie al 20 miljoen keer is verkocht. Dat zijn ongeveer 200.000 stuks per dag.

De verkoop van de Galaxy S III is daarmee drie keer zo succesvol als van zijn voorganger de S II en dat getal is zes keer zo snel bereikt als bij het oorspronkelijke model de Galaxy S. In Europa verkocht Samsung maar liefst 6 miljoen exemplaren, in Aziƫ 4,5 miljoen en in Noord Amerika 4 miljoen. In Korea verkocht Samsung 2,5 miljoen exemplaren.

De vraag is nu hoe goed Apple met de iPhone 5 kan concurreren met Samsungs topmodel. Afgelopen kwartaal verkocht Apple 26 miljoen iPhones. Op 12 september wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd.