Nieuws

Interieurfotografie van het allerlaagste niveau

5 september 2012 17:04

<p><strong>Waarom zou je interieurs altijd uit standaard perspectief fotograferen? Een verandering van perspectief werkt verfrissend.</strong></p>

Het zijn foto's waar je wel even goed naar moet kijken. Want wat zie je nou eigenlijk? Die muur in het midden van de foto heeft iets vreemds en in de vloer naar die muur toe zit een gat. Wat je blijkt te zien is een interieur gefotografeerd vanaf de vloer. De muur die centraal staat in het perspectief blijkt het plafond.

De onderkant van een printer, een handdoek die op de grond ligt, en ooit geweten hoe de vaatwasser er van onderen uit ziet? From Below van Michael H. Rohde is een serie interieurfoto's vanaf de grond. De in Berlijn wonende Goldstein maakt dankbaar gebruik van het centraalperspectief, waar ook Stanley Kubrick zijn spannendste scenes in schoot.

Fotograaf Menno Aden zette de toon met zijn Room Portraits. Met het verschil dat het oog vanuit deze nog onbekendere hoek wel even de juiste oriƫntatie moet zoeken. Volgend jaar in de IKEA-gids?