Nieuws

Jacklock beveiligt tablets en smartphones tegen diefstal

5 september 2012 15:37

<p><strong>Jacklock lijkt een onschuldig kabeltje met audioplug, maar slaat groot alarm zodra iemand het uit je telefoon of tablet trekt.</strong></p><p></p>

Smartphones zijn ontzettend diefstalgevoelig. Even ergens op een tafel laten liggen kan met een gerust hart eigenlijk alleen maar thuis. Find my phone diensten zijn handig als je telefoon verdwenen is, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Jacklock is een goede manier van voorkomen, als je je telefoon niet gewoon altijd in je broekzak houdt tenminste.

Jacklock werkt simpel: je downloadt de app, bedenkt een code, je lust de kabel om bijvoorbeeld een tafelpoot of het handvat van je tas en plugt Jacklock vervolgens in de audiojack van je telefoon. Daarna kun je de telefoon alleen nog maar meenemen door eerst de Jacklock los te maken. En dat kan alleen door de code in te voeren. Doe je dat niet, gaat er een luidruchtig en vrij irritant alarm af.

Het alarm stopt niet als je de Jackplug er snel weer instopt, maar alleen als je de code invoert. Bij het testen vulde ik de code zelf al in paniek in, ik kan me voorstellen dat een dief al helemaal niet weet wat ’m overkomt en er snel vandoor gaat zonder toestel. Valsspelen kan tot op zekere hoogte wel: je kan het toestel nog wel uitzetten of desnoods de batterij eruit halen.

Maar laten we er vanuit gaan dat een potentiële dief dit allemaal niet overwogen heeft als hij het onschuldig ogende plugje uit je dure telefoon haalt. De bijbehorende app is nu verkrijgbaar voor Android, een iOS-versie staat in de wacht bij Apple. De Jacklock zelf is anderhalve meter lang en kost zo’n 22 euro. Je kunt hem vanzelfsprekend ook gebruiken voor je tablet.