Nieuws

Crowdpleaser: Be the Robot

4 september 2012 16:03

<p><strong>De wereldproblematiek los je er niet mee op, maar geinig is deze Android-robot wel.</strong></p><p></p>

De BERO (Be the Robot) is een kleine robot, geïnspireerd op de Android-mascotte, die reageert op de notificaties van je telefoon. Je kunt hem laten dansen, muziek laten afspelen en besturen met je Android apparaat (iOS wordt later toegevoegd).

Volgens de maker wordt het pas echt leuk als je aan de gang gaat met de open source code. Dan "zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos". Met de infraroodlezer in de robot kan je bijvoorbeeld zorgen dat-ie nergens tegenaan botst. Ook kun je BERO met Twitter verbinden en bewegingen via dit netwerk verzenden of de BERO veranderen in een napraatpapagaai.

De BERO komt in zes varianten, de eerste is voor 35 dollar te koop op Kickstarter, maar heeft geen intelligentie in zijn buik zitten. Vanaf 79 dollar begint hij te bewegen. De robots worden voor kerst afgeleverd en zijn vrij van verzendkosten.

Andere mooie projecten afgelopen week:

Magnetic Bike Lights: we schreven er in mei al over op Bright, voorzien van de veelzeggende reactie: "Je zou bijna vergeten dat er ook nog producten worden gelanceerd z├│nder Kickstarter." Deze magnetische fietslampjes gaan aan als je ze op de fiets klikt en weer uit als je ze er vanaf haalt.

Glyphits: magneten van handgetekende plaatjes waarmee een rebus kan worden gemaakt.