Nieuws

Kom niet aan de iTunes-bibliotheek van Bruce Willis

3 september 2012 16:24

<p><strong>Bruce Willis wil Apple aanklagen omdat zijn iTunes-bibliotheek niet door zijn dochters geërfd kan worden.</strong></p><p></p>

Acteur en actieheld Bruce Willis (57) vindt explosies even leuk als muziek. Laatstgenoemde hobby beoefent hij grotendeels met iTunes, waar hij een flinke muziekverzameling bijhoudt en die veelvuldig uitbreidt. Willis is echter wel bezorgd over de toekomst van zijn geliefde muziekcollectie, want als je overlijdt wordt de iTunes-bibliotheek weer standaard eigendom van Apple.

Om dit te voorkomen, overweegt de acteur Apple voor de rechter slepen. Willis' advocaten bekijken eerst de mogelijkheid om de eigendomsrechten van de iTunes-bibliotheek naar zijn drie dochters Rumer, Scout en Tallulah over te dragen. Als dat niet lukt, wordt het conflict in de rechtszaal uitgevochten.

"Veel mensen zullen verbaasd zijn dat alle aangeschafte boeken en muzieknummers eigenlijk niet hun eigendom zijn", aldus advocaat Chris Walton. "Het is normaal dat je hetgeen wil doorgeven waar je waarde aan hecht. De wet zegt dit, maar idealiter gaan Apple en dergelijke bedrijven hun beleid aanpassen en de best mogelijke oplossing aan klanten bieden."

Willis overweegt ook om soortgelijke rechtszaken te ondersteunen. Hij wil voornamelijk dat mensen meer rechten hebben met betrekking tot het delen van muziek die ze hebben gekocht. Of Apple ook daadwerkelijk zijn borst nat moet gaan maken, valt nog te bezien. In ieder geval is het nooit slim om een conflict met Die Hard John McClaine te hebben.

Update: De vrouw van Willis, Emma Hemming-Willis, heeft ontkend dat haar man een rechtszaak tegen Apple wil aanspannen. De bestanden in de iTunes-store zijn overigens Digital Rights Management-vrij, maar van Apple je mag deze bestanden maar op maximaal vijf apparaten afspelen en niet legaal op een andere naam overzetten.