Nieuws

Nederlandse pilot met smartphone-betalingen gestart

3 september 2012 14:04

<p><strong>Het Nederlandse bedrijf Payleven maakt het voor kleine ondernemers mogelijk om via een smartphone pin- of creditkaart betalingen te accepteren.</strong></p><p></p>

Met een opzetstukje voor de smartphone en een app kunnen ondernemers zoals taxichauffeurs betalingen via een pinpas of creditkaart accepteren. De klant haalt zijn pas door het opzetstukje en zet vervolgens een handtekening op het schermje van de smartphone of tablet. De handtekening is nodig omdat het systeem van Payleven geen normale pin-betaling is maar een eenmalige machtiging. De app seint de betaling vervolgens via internet door.

Payleven onderzoekt momenteel via een publieke pilot in onder meer Purmerend en het Westland de doelmarkten en marketingkanalen, meldt Emerce. Payleven is een onderneming van Rocket Internet, een online incubator die ecommerce bedrijven zoals de internetwinkel Zalando over de hele wereld financiert.

De Payleven app werkt op iOS en Android-smartphones en tablets. Payleven verwacht dat vooral ondernemers die een klant vaak maar eenmalig zien, zoals taxichauffeurs, sportmasseurs, glaszetters en schoonheidsspecialisten, het betalingssysteem interessant vinden. Payleven ondervindt op dit moment nog geen concurrentie van andere smartphone kassa’s zoals die van Square en Paypal die wel in de VS maar nog niet in Nederland te gebruiken zijn.