Nieuws

Safety first: Volvo V40 is de veiligste auto ooit getest

3 september 2012 13:15

<p><strong>Dat wij ons ontzettend veilig voelden in de V40 was terecht. Met 98 uit 100 punten is de Zweed de veiligste auto ooit getest. </strong></p><p></p>

Begin deze zomer mochten we de nieuwe Volvo V40 door veel te krappe straatjes, langs denderende vrachtauto's en over steile colletjes rijden. We voelden ons geen moment in gevaar. De auto monitort continu wat er rond de auto gebeurt en is in staat zelf in te grijpen als dat nodig is. De doelstelling van de ambitieuze Zweden is dan ook dat er vanaf 2020 geen mens meer door een ongeluk met een Volvo overlijdt.

De laatste toevoeging aan het arsenaal airbags is een voetgangersunit die onder de motorkap vandaan over de raamstijlen omhoog schiet. Daarnaast zitten alle bekende elektronische hulpsystemen in de auto: auto-brake, city safety, blind spot information system etcetera. Toch geeft de auto je niet het gevoel dat je als een omaatje moet rijden.

Effect van al deze inspanningen is dat de V40 uiteraard vijf sterren behaalde in de Euro NCAP crashtest. Die vijf sterren werden binnen getikt met een 98% score. De hoogste score ooit voor een personenauto.