Nieuws

Crowdpleaser: My YouTube Band Project

6 juli 2012 17:10

<p><strong>De populaire YouTube-drummer Cobus Potgieter wil een cd maken met andere YouTube-sterren.</strong></p>

Zes jaar geleden begon de Zuid-Afrikaan Cobus Potgieter met zijn drumovertapes van bekende nummers op YouTube te zetten en trok daar meer dan 100 miljoen kijkers mee. In zijn online winkel zijn naast dvd's en videolessen ook Cobus drumstokken te koop.

Nu is hij klaar voor de volgende stap: My YouTube Band Project. "Dit is waarschijnlijk het grootste muziekproject ooit, opgezet door een onafhankelijke artiest," zegt hij in zijn pitchfilmpje. "Mijn idee is om het internet, en dan vooral YouTube, te gebruiken om getalenteerde en inspiratievolle muzikanten te vinden, naar Los Angeles te vliegen en in een paar weken een origineel album te maken."

Op drie manieren kan je meedoen: door geld te geven op Kickstarter, door auditie te doen of door een liedje in te sturen. Met nog vier dagen te gaan is zijn project al over de 58 duizend dollar: 166 procent van het doel. Behalve vliegtuigtickets en studiotijd gaat het geld naar een documentaire die van start tot finish het proces filmt.

De grootste beloning is er al uit, een van de backers heeft voor tienduizend dollar de titel 'Executive Producer' gekocht en zal samen met een vriend naar Los Angeles worden gevlogen, krijgt een drum kit, gaat met de hele club naar Disney Land en mag de nieuwe drumcover van Cobus kiezen. Een mooi project dat de online wereld naar het offline leven haalt.

Andere crowdfunding hoogtepunten deze week:

De PushMax: een tafel, stoel, kast en bergmeubel in één, gemaakt door de Nederlandse ontwerper Max Mutgeert op Voordekunst.

Smarter Stand: een klip voor je iPad Smart Cover zodat deze op verschillende hoogte kan worden ingesteld op Kickstarter.

The Quarrelsome Yeti Needs a new Press: gaaf T-shirtmerk haalt geld op voor nieuwe drukpers op Indiegogo.