Nieuws

Disney maakt elke plant aanraakgevoelig

17 augustus 2012 11:23

<p><strong>Een muzikale tuin waarin elke plant een ander instrument is. Dankzij Disney is het dichterbij dan je dacht.</strong></p><p></p>

Je hebt het misschien niet door, maar Disney is een ontzettend innovatief bedrijf. Al jaren werken ze samen met universiteiten onder de naam Walt Disney Research. Eerder dit jaar leverde dat de slimme techniek Touché op. Die sensor kan elk voorwerp aanraakgevoelig maken, van deurknop tot menselijk lichaam. Praktisch is anders, maar daar was het Disney ook helemaal niet om te doen.

In plaats daarvan zijn ze op zoek naar betovering, iets waar Touché erg geschikt voor blijkt te zijn. Door de sensor naast een plant in de grond te steken, wordt die plant aanraakgevoelig. Botanicus Interacticus noemt Disney zo’n plant en betoverend is het zeker. Disney Research liet hun voelende planten vorige week tijdens de SIGGRAPH in Los Angeles voor het eerst aan het publiek zien.

Dat publiek zag planten die bij aanraking muziek maakten, bij elk blad een andere noot. Ze zagen bloemen die bij het geringste beetje aandacht beelden op een tv-scherm toverde, heviger naarmate menselijke aandacht langer duurde. Onzichtbare technologie die je maar wat graag voor magie aanneemt. En omdat Touché bluetooth heeft, is installeren niets meer dan het naast een plant steken. Wie weet lopen we in Disneyland binnenkort door een sprookjesbos vol Botanica Interactica.