Nieuws

Nieuwe Sony Reader werkt met Evernote maar blijft zwart-wit

17 augustus 2012 09:53

<p><strong>De nieuwe Sony Reader lijkt meer van hetzelfde, maar is voor Evernote-gebruikers wel een stuk handiger geworden.</strong></p><p></p>

De nieuwe Sony Reader PRS-T2 heeft net als zijn voorganger T1 een 6 inch eInk-scherm, dat nog altijd geen kleuren kan weergeven. Jammer voor stripfans die hun comics op ereaders nog steeds in zwart-wit moeten lezen. Bedienen gaat via drukknoppen en het aanraakscherm, dat minder last zou hebben van schittering dan het vorige model. Een andere verbeteringen is de langere accuduur, waardoor hij tot twee maanden lang aan kan blijven, mits het ingebouwde wifi staat uitgeschakeld.

Ook is de software uitgebreid. Zo gaat het bladeren vloeiender en is de interface versimpeld zodat je sneller bij je boeken kan. Nuttiger is dat ook notitiedienst Evernote samenwerkt met de nieuwe Reader. Je kunt favoriete passages uit ebooks uploaden naar de cloud of via Evernote artikelen van het web naar je reader sturen. Webpagina's opgeslagen met de Evernote Clearly-functie zijn meteen geoptimaliseerd voor lezen op de ereader. Er is ook integratie van Facebook: je kan citaten uit ebooks direct op je wall posten.

De T2 heeft 2 gb opslagruimte en een microsd-slot. Vanaf het apparaat zijn via wifi ebooks bij Bol.com te koop. Van de T1 zijn er volgens Sony in Nederland 175 duizend over de toonbank gegaan. De T2 is vanaf september in zwart, wit of rood te koop voor 140 euro.

Sony's T2 is een concurrent voor de Kobo Touch en de nieuwe BeBook Pure. Of voor wie geen Nederlandse ebooks leest voor de Amazon Kindle. Ook die ereaders hebben nog zwart-wit eInk-schermen. Een paar jaar geleden schreven we al over elektronisch papier met kleurenweergave, maar die techniek is anno 2012 nog altijd niet perfect.