Nieuws

De beste EISA gadgets van 2012

16 augustus 2012 10:54

<p><strong>De EISA heeft zijn oordeel weer uitgesproken over de beste elektronica van 2012-2013. De belangrijkste winnaars.</strong></p><p></p>

Elk jaar kiezen vijftig Europese magazines gespecialiseerd in audio, video, fotografie en mobiele elektronica de beste gadgets van het jaar. De winnaars ontvangen een European Imaging and Sound Association (EISA) award en mogen zich een jaar lang in hun categorie 'product van het jaar' noemen.

De Samsung Galaxy S III komt als beste Europese mobiele telefoon uit de bus en de HTC One S mag zich de beste sociale media telefoon noemen. Opvallend genoeg komt er dit jaar in de categorie Mobile Devices geen tablet voor.

Ook de Sony Xperia P wint een award maar dan in de categorie Groen als groenste telefoon. Deze categorie bestaat sinds 2005 maar het aantal awards is zeer beperkt. De Philips 55PFL6007 televisie mag zich de groenste tv noemen. De categorie Video heeft er een nieuw award bij in de vorm van beste Future Proof TV die gewonnen wordt door de Samsung UE46ES8000 omdat je de hardware van deze tv kan upgraden.

Fotografie is één van de meest uitgebreide categorieën. De Nikon D800 wint de camera van het jaar award, de belangrijkste, terwijl Sony met de SLT-A57 de beste dSLR camera van het jaar is en Canon EOS 5D Mark III de beste geavanceerde.

Er zijn ook diverse prijzen uitgedeeld onder systeemcamera’s zonder spiegel maar met verwisselbare lenzen, het segment waar momenteel de meeste groei in is. De Olympus OM-D E-M5 is beste compacte systeemcamera, de Samsung NX20 de beste geavanceerde en Fujifilm X-Pro1 werd verkozen tot de beste professionele. De Olympus TOUGH TG-1 is Europa’s sterkste All Weather camera. Hoe lang de gewone compactcamera nog bestaansrecht heeft vanwege de hevige concurrentie van smartphones valt te bezien, maar hij werd dit jaar in elk geval gewonnen door de Canon PowerShot G1 X.

Bekijk hier het overzicht met alle winnaars en die van voorgaande jaren.