Nieuws

Kinetik wil de 'Flipboard voor apps' worden

14 augustus 2012 13:54

<p><strong>Kinetik, de iOS-app die andere apps aanraadt, heeft een grote transformatie ondergaan.</strong></p>

De doel van de start-up Kinetik blijft dezelfde: de gebruiker van handige app-tips voorzien. Dit doet de app op basis van je interesses en de favorieten van vrienden, leeftijdsgenoten en journalisten. De focus van de nieuwe Kinetik 2.0 ligt op beeld, waar apps ook daadwerkelijk in de spotlight staan. Net als Flipboard met content doet.

"We willen geen app uitbrengen waar je alleen maar de beste appdeals of gratis apps mee kunt bekijken. Daar zijn er al genoeg van", aldus oprichter Raul Moreno tegen The Next Web. "Onze gebruikers willen kwaliteit en betalen gerust voor apps waar ze van houden. Dit weten we omdat drie van de vijf meest geliefde apps in Kinetik betaalde apps zijn." Dat gezegd hebbend: Kinetik bevat ook gewoon een sectie waar populaire afgeprijsde apps staan.

In Kinetik heb je de mogelijkheid om een app aan te raden, aan je persoonlijke lijst toe te voegen of op de app te reageren. Je kunt anderen volgen die apps aanraden of de nieuwste en meest geliefde apps bekijken. Moreno: "We geloven in een sociaal netwerk waar vrienden en bekenden je tips voor apps geven. Hierdoor heb je een goede informatiefilter, want je hebt al duidelijke keuzes gemaakt."

Met het nieuwe design kan Kinetik een fijne gids voor de App Store zijn, want je ziet soms door alle bomen het bos niet meer. Op dit moment is Kinetik alleen beschikbaar voor de iPhone, aan een Android-versie wordt gewerkt.