Nieuws

Gaat Microsoft Mac OS X achterna met jaarlijkse Windows-updates?

14 augustus 2012 11:23

<p><strong>Microsoft wil een jaar na Windows 8 al met een belangrijke update komen. Dat releaseritme lijkt op Mac OS X.</strong></p><p></p>

Terwijl er tussen nieuwe Windows-versies meestal drie jaar of langer zit, lijkt Microsoft vanaf Windows 8 te kiezen voor een jaarlijkse update. De eerste staat in 2013 gepland en heeft de codenaam Blue, meldt de bekende Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Volgens haar ziet Microsoft af van zijn gebruikelijke releasecyclus en geldt Blue als een belangrijke tussentijdse update.

Natuurlijk kwam Microsoft in het verleden ook wel eens na twee jaar met een grote servicepack met een bundeling van alle eerdere kleine patches en verbeteringen. Maar Blue zou een flinke update voor Windows 8 worden. Dat lijkt op de strategie van Apple met de nieuwe versies van Mac OS X. Afgelopen maand verscheen Mountain Lion als opvolger van Lion en tussen de twee versies zit maar 1 jaar.

Microsoft kan met Windows nu ook wel eens voor een jaarlijkse cyclus gaan kiezen. Of de upgrade gratis is, is nog niet bekend. Windows 8 verschijnt eind oktober, bijna precies drie jaar na de release van Windows 7.