Nieuws

Nieuwe versie µTorrent bevat gesponsorde torrents

13 augustus 2012 13:08

<p><strong>De populairste Bittorrent-client µTorrent krijgt advertenties in de vorm van gesponsorde torrents.</strong></p><p></p>

Het Amerikaanse BitTorrent Inc wil met advertenties in µTorrent meer geld gaan verdienen aan zijn populaire downloadprogramma. Dat maakte het bedrijf bekend via zijn gebruikersforum. In een balk bovenaan de lijst met torrentbestanden komen straks sponsored torrents naar legale muziek, software of films te staan. Platenlabels, filmstudios en andere contenteigenaren betalen BitTorrent Inc voor de extra aandacht die dat oplevert.

BitTorrent Inc heeft tot nu toe alleen inkomsten uit een optionele toolbar met advertenties die gebruikers die niet opletten meestal per ongeluk mee-installeren met de software. Er is ook een betaalde, geavanceerder µTorrent Plus-pakket van 25 dollar per jaar. TorrentFreak schrijft dat het bedrijf daarmee in totaal 15 tot 20 miljoen dollar per jaar verdient.

Van alle Bittorrent-software is µTorrent al jaren het populairst. Wereldwijd heeft het programma zeker 125 miljoen actieve gebruikers per maand. Over Bittorrent gesproken: lees ook onze uitlegparty over hoe je The Pirate Bay-blokkade kunt omzeilen.