Nieuws

Concurrentie voor Siri: Google's Voice Search komt naar iPhone

9 augustus 2012 09:53

<p class="p1"><strong>Google voegt het verbeterde Voice Search toe aan zijn iOS-app. De zoekfunctie houdt rekening met de context en antwoordt per computerstem.</strong></p><p></p>

Google's vernieuwde Voice Search komt naar de Google-app voor iPhone en iPad, meldt het bedrijf in een weblogbericht over meerdere nieuwe verbeteringen in zijn zoekmachine. De nieuwe versie van de Google-app komt over enkele dagen beschikbaar in de App Store. Het wachten is nog op goedkeuring door Apple, dat Google nog wel eens wil dwarszitten.

Voice Search biedt een Siri-achtige manier van spraakgestuurd zoeken, waarbij de antwoorden door een computerstem worden voorgelezen en er rekening wordt gehouden met de context. Volgens Google verwerkt Voice Search nu al 100 miljard zoekvragen per maand. Voice Search zit ook al in het nieuwe Android 4.1. Spraakgestuurd zoeken op de gewone webversie van Google kan al sinds eind 2010.

In het aanstaande iOS6 kan Siri ook Nederlandse restaurants in de buurt vinden, zo werd eerder deze week bekend. Ook is het mogelijk in het Nederlands met Siri te navigeren, maar het is of nog onduidelijk of ook de spraakherkenning en zoekfunctie eindelijk in het Nederlands zullen werken. Google biedt met Voice Search een alternatief, mits Cupertino de app goedkeurt.