Nieuws

Nooit meer ruzie over de spelregels

8 augustus 2012 13:45

<p><strong>De app Play It Right voor smartphone bevat de officiële regels van 150 sporten en meer dan 100 bordspellen.</strong></p>

Gaat een tafeltennisgame tot de 11 of 21? En wanneer moet je nu opnieuw beginnen bij Ganzenborden? Een ruzie is vaak al begonnen voordat het spel van start is. Daar is nu geen noodzaak meer voor, want alle officiële spelregels zitten in je broekzak.

De applicatie Play It Right (€0,79) voor Android en iPhone verzamelde 150 officiële spelregels en nog eens meer dan 100 bekende bord- en kaartspellen. Het is ontwikkeld door het Utrechtse Frismedia.nl met ondersteuning van bordspeluitgevers Hasbro, 999 Games, Jumbo en Ravensburger en de Nederlandse Sportbond NOC*NSF. Vanwege die link werd de Nederlandstalige app in Londen gepresenteerd.

De app is makkelijk in gebruik en geeft naast een beknopte ook de volledige spelregels. De app werkt niet supersnel en de vormgeving kan nog wel een update gebruiken. Deze Spelen lopen op hun eind, maar pak 'm er bij komende sportwedstrijden maar eens bij om de regels op te pakken van handbal of vrij worstelen.