Nieuws

Succesvolle Ouya-spelcomputer breidt mogelijkheden uit

8 augustus 2012 09:43

<p><strong>Spelcomputertje Ouya dat op Kickstarter miljoenen ophaalde, krijgt behalve Android-games ook XBMC-mediacenter en OnLives cloudgames.</strong></p>

Hoe gaat het met de kleine Android-console Ouya nadat het apparaat vorige maand op de eerste dag via Kickstarter al 2 miljoen dollar had opgehaald? Goed, uitstekend zelfs. De teller nadert bij Kickstarter nu 7 miljoen dollar. Meer dan 50 duizend mensen hebben de console besteld. Niet alleen de prijs is klein, blijkt uit dit beeld van het minuscule spelapparaat.

Ouya sloot een samenwerkingsdeal met XBMC om de mediaspeler en entertainmenthub toe te voegen aan zijn platform. Ook gaat Ouya toegang bieden tot 70 duizend online radiozenders via de app TuneIn. Eerder kondigde Ouya al aan dat de cloudgamingdienst OnLive beschikbaar komt op het apparaat, zodat relatief zware games streamend zijn te spelen. Onlive startte onlangs bij onze Zuiderburen, maar is nog niet in Nederland beschikbaar.

De Ouya werkt met een quad-core Tegra 3-processor, net als smartphones HTC One X en de LG Optimus 4X HD trouwens. Hij heeft 1 GB RAM, 8 GB opslaggeheugen, 1080p resolutie, hdmi-poort, wifi, Bluetooth, usb, Android 4.0 en een draadloze controller.

De kubusvormige spelcomputer is ontworpen door de sterdesigner Yves BĂ©har, die eerder ook verantwoordelijk was voor Jawbone's Jambox en de One Laptop Per Child-laptops. Eigenaren kunnen zelf software schrijven en alle games worden gratis. Bestellen kan tot donderdagochtend als de Kickstarter-campagne sluit.