Nieuws

Comeback voor BeBook met budgetreader Pure

7 augustus 2012 08:14

<p><strong>Na een doorstart is het Nederlandse merk BeBook terug met een nieuwe 6 inch ereader van 100 euro.</strong></p>

De Pure is het eerste nieuwe BeBook-apparaat nadat het Nederlandse elektronicamerk in januari na een faillissement werd overgenomen door BAS Group, bekend van winkelketens als MyCom en Dixons. Het is opnieuw een 6 inch e-reader met een zwartwit eInk-scherm. Het 8 mm dunne apparaat is volgens Ereaders.nl sinds enkele dagen te koop voor 100 euro.

De Pure ondersteunt geen wifi, zodat digitale boeken overzetten alleen kan via een usb-verbinding. Ruimte is er genoeg: hij heeft 4 gb intern opslaggeheugen en een microsd- slot. De Pure ondersteunt de bestandsformaten ePub, HTML, RTF, PDF en Mobi. De accuduur is zo'n drie weken of 12 duizend paginawisselingen.

Vorig jaar september introduceerde BeBook nog de 6 inch Club S-reader en eerder dat jaar startte de verkoop van zijn goedkope Android-tablet BeBook Live. Deze andere BeBook-apparaten zijn niet meer te koop. De belangrijkste concurrenten voor de Pure zijn de reguliere Kindle (99 euro, met wifi, geen touch) en de Kobo Reader (ook tijdelijk 99 euro, met wifi en touch).