Nieuws

Serverlogs verraden tests met nieuw iPhone-prototype

4 augustus 2012 12:49

<p><strong>Het is weer zover. De nieuwe iPhone blijkt al ergens 'in het wild' te worden getest: hij bezoekt websites.</strong></p>

Een nieuw iPhone-model is opgedoken in serverlogs van de bekende technologiesite Techcrunch. Het gaat om een prototype dat zichzelf identificeert als iPhone 5,2. De eerdere codenaam van een ander iPhone-prototype noemde zichzelf nog iPhone 5,1. Mogelijk is iPhone 5,2 een andere versie of is het de versie die uiteindelijk in de verkoop gaat.

Dat een nieuwe iPhone websites bezoekt betekent waarschijnlijk dat het toestel al ergens buiten het Apple-kantoor wordt getest door medewerkers. Nu maar afwachten of het prototype weer ergens wordt verloren of in een bar wordt achtergelaten.

De codenamen willen overigens niet zeggen dat het nieuwe toestel ook echt iPhone 5 gaat heten. Sinds de lancering van de 'nieuwe iPad' (in plaats van iPad 3) durft niemand de naam nog te gokken.

Volgens meerdere media presenteert Apple de nieuwe iPhone op 12 september. Sharp levert nog deze maand de schermen voor het toestel aan Apple. Dat scherm zou dunner en groter (4 inch) zijn. De nieuwe iPhone zou verder weer een snellere quad-core processor krijgen en ondersteuning voor de nieuwe nano-simkaart en nfc. Zie ook onze recente overzicht van iPhone-geruchten.