Nieuws

Met de ASCII Streetmap ziet alles er lekker basic uit

3 augustus 2012 13:54

<p><strong>Door een extra laag over Google Streetview te leggen, verandert de omgeving in een paradijs voor nerds.</strong></p>

Voor de nerds die heel hun leven tussen de eentjes en nulletjes willen blijven, maar toch iets van de wereld willen zien, is er ASCII Streetmap. Deze extra laag over de werkelijkheid laat Google Streetview zien met alleen met ASCII-karakters.

Of je nu door de Kerkstraat in Eext wil wandelen, of onder de Brandenburger Tor, alles verandert in karakters. En als je even niet weet waar je de wereld wil ontdekken, herlaad je de pagina zodat je op een willekeurige plek komt, zoals te lezen is op NewWork.

De site is gemaakt door Teehank+Lax, een online designbureau uit Canada. Het project kwam voort uit een vergelijkbaar project met ASCII. Door te schilderen voor een Kinect 3d-camera werden de kwaststrepen omgezet naar karakters. Een ander kunstproject met de geliefde stijl is #TwitterArt, waarin figuurtjes worden gemaakt binnen 140 tekens.

De ASCII Streetmap komt in twee uitvoeringen, de kleurvariant en de groene variant. Het vraagt wel veel van je computer om de pagina te starten.