Nieuws

Deze professor werd miljardair met de allereerste investering in Google

3 augustus 2012 09:58

<p><strong>Forbes interviewde de schuwe David Cheriton, professor aan Standord University en startup-investeerder.</strong></p>

Eigenzinnige, intelligente professoren die ondanks dat ze een vermogen bezitten gewoon nog twaalf uur per dag werken. Normaal gesproken zie je zoiets alleen in films. Toch bestaat het: David Cheriton geeft al jaren les aan de Stanford University, gelegen in Silicon Valley. De man woont in een simpel huis, rijdt een simpele Volkswagen uit 1986 en knipt zijn eigen haar. Oh, en hij heeft 1,3 miljard dollar op de bank staan.

In het boeiende interview dat Forbes met Cheriton had, is te lezen dat de professor een zwakke plek heeft: investeren in startups. Toch heeft hij er een goeie neus voor: in 1998 schreef hij een cheque van 100.000 dollar uit aan studenten Larry en Sergey. Inderdaad, die Larry en Sergey, oprichters van Google. Cheriton geloofde in het academisch nut van een efficiƫnte zoekmachine. De ton die hij investeerde is inmiddels uitgegroeid tot ruim een miljard dollar aan aandelen.