Nieuws

Uitstekende NOS app nu ook voor Android

2 augustus 2012 21:08

<p><strong>Inclusief de meerdere handige Olymische live-streams.</strong></p>

De NOS zet flink in op nieuwe media. In april brachten ze al uitstekende apps voor Windows Phone en iPhone uit. Die laatste werd in Bright Magazine #46 in de rubriek Whats app? zelfs extra in het zonnetje gezet. En terecht: het is een gelikte, complete en lekker logisch werkende app. Nu is de app er ook voor Android.

De app lijkt erg op die voor de iPhone. Bij openen krijg je een nieuwsoverzicht te zien, een druk op het NOS-logo bovenaan het scherm onthult andere categorieën als sport, video’s, uitzendingen, weer en verkeer. Net als op de iPhone kun je ook gewoon tussen de categorieën vegen. Eenmaal in een artikel ga je ook naar andere artikelen met een veegbeweging.

Maar op dit moment belangrijker: het Olympisch onderdeel is wel in de app te vinden. Alle sporten die op dit moment gespeeld worden, zijn live te bekijken. Dat ging bij mij in de meeste gevallen erg soepel, soms kreeg ik geen beeld. Of dit aan de app ligt, zou ik niet durven zeggen. De live-streams werken trouwens pas vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Heb je een lagere versie, word je doorverwezen naar een mobiele site.

Opvallende afwezige is de push-notificatie, al staat die volgens de NOS wel gewoon in de planning, net als een tablet-versie van de app. Maar het was het wachten waard: de NOS levert een indrukwekkende app af. Zeker gezien het aantal verschillende toestellen waarop NOS voor Android soepel werkt.

download voor Android (gratis)